Természetes anyagok - A fa szépsége

b.jpg

A fából készült bútorok és kiegészítők szépsége már kislányként is elbűvölt. Sok sztorit hallottam a megmunkálásáról.

Időnként csendben bámultam, ahogy a műhelyében a nagypapám vagy az édesapám dolgozott. Az öreg szerszámok egy része még most is megvan. Kedves emlék, ahogy az ódon gyalupad előtt gyűltek a forgácsok, és térdig lehetett benne járkálni. Mire egy kredenc, egy ablak vagy egy komód elkészült, bizony hosszú idő eltelt. Igen, az édesapám, valamint az ő apukája is az asztalos foglalkozást választotta. A másik nagypapám pedig bognár volt. A fa csodálatos a természetben és az otthonunkban egyaránt.

Tökéletesen egyetértek Julian Brass szavaival.

"A természet az egyik legnagyszerűbb ajándék, amit kaptunk. A lágyan hullámzó zöld rétek, az erdők, a fák; a kék ég; a csípős, hideg szél; a forró napsütés; a fehér hótakaró. Ezek mind kivételes dolgok, amelyeket meg kell becsülnünk, és én végtelenül hálás vagyok a természet eme csodáiért.

c0.jpg

A fa bútorok több lakberendezési stílusban kiválóan alkalmazhatóak. Megjelenítik a vidék báját, a klasszikus eleganciát, de a modern bútorok világában is gyönyörű látványt adnak. A tölgyfa, a diófa, valamint a cseresznyefa elsősorban az antik hangulat megteremtésére alkalmas, a puhább és olcsóbb fenyőfa pedig szinte minden stílusban használatos.

c1.jpg

A francia vidéki hangulat a szelíd árnyalatokkal, az egyszerű, mégis mutatós formákkal gyönyörű. A lakástextilek is elsősorban természetes anyagból készülnek. A vesszőből font kosarak a gyümölcsökkel és a filléres dekorációkkal megjelenítik Provence fantasztikus légkörét. És a vidék tanít is.

"A győzelemből nem tanulsz semmit, majd meglátod. Bezzeg a vereség sokkal bölcsebbé tehet. Nem utolsó sorban rájössz, mennyivel élvezetesebb győzni. /Bor, mámor, Provence c. film/

Neked melyik a kedvenced?

A fotók eredeti forrását a pinterest oldalamon találod meg.

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása