A VIDÉK BÁJA AZ OTTHON SZÉPSÉGE - BARANGOLÁS, RECEPTEK, FOTÓZÁS ÉS LAKBERENDEZÉS

Pikáns sült krumpli

2020/10/26. - írta: Az otthon szépsége

k1_2.jpg

Kislányként olyan családban nőttem fel, ahol a burgonyás ételek mindennaposak voltak. A krumpli, vagy humorosan krumpedli néven is emlegetett zöldség jó együtt sonkával, túróval, sajttal, valamint hagymával is. Tulajdonképpen mindennel.

A zöldség ropogósra sütve ínycsiklandozó. Igazi gasztronómiai élmény. Amikor gyorsan szeretnék ebédet készíteni, vagy baráti társaságot látok vendégül, gyakran az asztalra kerül. A vitaminokban gazdag alapanyag Magyarországon történő elterjedését többek között II. József adókedvezménnyel kapcsolatos rendeletének köszönhetjük. Fokhagymás tejföllel tálalva köretként és főételként is megállja a helyét. Kiváló étel.

Hozzávalók:

  • 50 dkg nagyobb méretű burgonya
  • 15 dkg felkockázott füstölt sonka vagy szalonna
  • 10 dkg reszelt sajt (trappista vagy füstölt)
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, bazsalikom a fűszerezéshez

k2_2.jpg

Elkészítés:

1./ A burgonyákat alaposan mossuk meg, és két fakanálra helyezve vagdossuk be vékony szeletekre. Tegyük bele őket kevés zsiradékkal és vízzel egy tepsibe.

2./ A krumplit fűszerezzük, majd 160 fokon alufóliával letakarva süssük puhára.

3./ Amikor a zöldség már puha, a szétnyílt szeletek közé tegyük bele a füstölt szalonnát vagy a sonkát, és pirítsuk az ételt tovább.

4./ Tálalás előtt a burgonyákat öntözzük meg fokhagymás tejföllel, és szórjuk meg őket reszelt sajttal.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azotthonszepsege.blog.hu/api/trackback/id/tr116258932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása