Szívmelengető idézetek az őszről

k3_1.jpg

Amikor köd borítja be a színpompás tájat, varázslatos látvány keletkezik. A fák és a madarak eltűnnek a fehérségben, és a csend szinte megfoghatóvá válik.

Ha választhatnék, melyik évszak ismétlődjön a legtöbbet, mindenképpen az ősz lenne a jelöltem. A gyümölcsök illata és zamata, a falevelek sokszínűsége, az érdekes formák mesés világot hoznak létre. Szeretem. Pontosan úgy, ahogy Petőfi Sándor egykor régen megfogalmazta.

"Itt van az ősz, itt van ujra, S szép, mint mindig, énnekem. Tudja isten hogy mi okból Szeretem? de szeretem.

k2_1.jpg

"Kiülök a dombtetőre, innen nézek szerteszét, S hallgatom a fák lehulló Levelének lágy neszét. /Petőfi Sándor/

k5.jpg

"Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat. /A kis herceg/

k1_1.jpg

"Az ősz a hangulatok kiapadhatatlan forrásaként hat az érzékeny lélekre, és minden olvasásra érdemes költőt megihletett, hogy néhány mélabús sorban megörökítse. /Jane Austen/

k7.jpg

"Az ősz az az évszak, amikor a világ kicsit megnyugszik, és számba veszi, eleddig mit ért el. Változást hoz, de megnyugtatóan lassú átmenettel, nem kapkodó pánikban. /Sarah Ivens/

Vidéki báj - Az otthon szépsége

Az otthon szépsége - Rólam

Szerzői jog védelme

Az oldalon megjelelenő bejegyzésekre a Szerzői jogról szóló 1999.évi LXXVI. törvény vonatkozik. Ennek értelmében a tartalom a fotókkal együtt kizárólag a szerző - Kóta Melinda - írásbeli engedélyével és a forrás megjelölésével használható fel.

 

süti beállítások módosítása