"Napi egy alma távol tartja az orvost!" - tartja a mondás. A természetes vitaminokra minden időszakban szükségünk van.
Régen volt már, amikor az iskolapadból kislányként szívesen kalandoztam inkább az almás ládák között a mezőgazdasági idénymunkát szorgalmasan elvégezve. Szerettem fára mászni, finomságokat kóstolni, és zsebpénzt szerezni egyaránt. A gyümölcsök sokfélesége pedig egészen lenyűgözött.
Amikor pedig a finom almás sütemények illata töltötte be a nagyszüleim konyhájának légkörét, egy földöntúli világban éreztem magam. Az alma jótékony hatása ma különösen aktuális a szervezetünk számára. Az immunerősítő, gyulladáscsökkentő és súlyos betegségeket megelőző ásványi anyagok arra motiválnak minket, hogy minél többet kóstoljunk ebből az enyhén savanykás, de szép színes gömbölyű szépségből, amely segít a szervezetünknek leküzdeni a vírusok és a baktériumok káros hatásait.
Az almát minden formájában bátran fogyaszthatjuk, ugyanis feldolgozás után is megőrzi a benne lévő vitaminok jótékony hatásának jelentős részét.